Degustacja w ciemno

W ramach Projektu zorganizowana zostanie degustacja wraz z oceną organoleptyczną i jakościową przez ekspertów, zgłoszonych win.

Degustacja odbędzie się jako część otwartego dnia szkoleniowego – 24 czerwca br.

Zasady są proste:

  1. Zainteresowana winnica do dnia 20 czerwca zgłasza on-line do oceny wraz z opisem (szczep, rocznik, nazwa winnicy, zawartość cukru, alkohol): rejestracja on-line.
  2. Następnie w dniu 24 czerwca dostarcza 2 butelki wina do miejsca degustacji tj. Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej.
  3. Każdej Winnicy nadawany jest losowo numer.
  4. W dniu 24 czerwca komisja w składzie: Attilla Petreny, Andriej Slapšak oraz sommelier będą oceniać wino w czasie otwartej degustacji w ciemno.
  5. Komisja wybierze najlepsze wino, którego producent jako nagrodę otrzyma bon na darmową ocenę fizykochemiczną przeprowadzoną przez Piotra Przybka.
  6. Każdy uczestnik degustacji będzie mógł porozmawiać z ekspertami na temat swojego wina.