Zapraszamy do udziału w szkoleniach!

1

Specjalista ds. degustacji wina

Zakres szkolenia (min. 30 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych):

  1. Podstawowe informacje na temat historii uprawy winorośli i produkcji wina
  2. Rodzaje i typy win
  3. Podstawowe procesy produkcji wina
  4. Rodzaje i typy degustacji
  5. Cechy charakterystyczne podstawowych regionów winiarskich
  6. Cechy charakterystyczne najpopularniejszych win białych i czerwonych
  7. Podstawowe typy aromatów win białych i czerwonych
  8. Opisywanie wina
  9. Podstawowe elementy profesjonalnego serwisu kelnersko – sommelierskiego
  10. Podstawowe wady wina
  11. Łączenie wina i potraw
  12. Budowa karty win.
  13. Standardy obsługi klienta w pracy z winem
  14. Sposoby przechowywania wina

 

2

Specjalista ds. produkcji wina

Prgram szkolenia (min. 30 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych):

  1. Planowanie i zakładanie plantacji winorośli
  2. Uprawa i nawożenie winorośli.
  3. Pielęgnacja winnicy.
  4. Ochrona winorośli
  5. Winobranie
  6. Planowanie winiarni
  7. Przerób winogron
  8. Maceracja i fermentacja
  9. Analiza moszczu i wina
  10. Przechowywanie i dojrzewanie
  11. Marketing i promocja
  12. Obsługa turystów
  13. Obsługa sommelierska
  14. Zagadnienia prawne
  15. Zagadnienia ekonomiczne

 

Uwaga!

dofinansowanie do szkoleń mogą uzyskać:

  1. osoby w wieku 15-29 lat, absolwenci, osoby które nie pracują na umowę o pracę i nie są zarejestrowane w urzędzie pracy, mieszkające na terenie miasta Krakowa
  2.  osoby zwolnione z pracy lub zagrożone zwolnieniem, mieszkające na terenie województwa małopolskiego
  3. jeśli nie kwalifikujesz się do żadnej z grup, a chcesz skorzystać ze szkoleń i staży – napisz do nas, postaramy się znaleźć rozwiązanie.

 

Zgłoś się!

Jeśli spełniasz powyższe kryteria – pobierz formularz na komputer, wypełnij białe pola a z rozwijanych list wybierz odpowiedzi, które Ciebie dotyczą. 

Wypełniony formularz przyślij na adres: biuro@x-event.com.pl 

Korzyści

Dla uczestników

  • bezpłatne szkolenie kelnersko – sommelierskie i warsztaty kulinarne
  • opłacenie stypendium szkoleniowego oraz kosztów dojazdu, ubezpieczenia i badań lekarskich
  • opłacenie stażu przez okres od 3 do 6 miesięcy
  • pomoc w poszukiwaniu zatrudnienia
  • pomoc w opracowaniu ścieżki kariery

 

Korzyści

Dla pracodawców

  • szkolenie nowych pracowników na wysokim poziomie (min. 30 godzin)
  • sprawdzenie potencjalnych pracowników dzięki przyjęciu ich na płatne staże
  • wynagrodzenie opiekuna stażysty do wysokości 500 zł brutto/ miesiąc
  • wsparcie w wypełnianiu dokumentów i formalności związanych ze stażami

 

Masz uwagi? Pytania? Sugestie?
Napisz do nas!

5 + 15 =

 

 

 


 

Projekt współfinansowany w ramach Programu Unii Europejskiej Erasmus+

Publikacje na niniejszej stronie zostały zrealizowana przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej. Publikacja odzwierciedla jedynie stanowisko jej autorów i Komisja Europejska oraz Narodowa Agencja Programu Erasmus+ nie ponoszą odpowiedzialności za jej zawartość merytoryczną.